Toiminta

LÄHETYSTYÖ
Nimikkolähetti Ella Perttula
Ella Perttulan esittelykirje

Juttu Ellasta RAAHEN SEUDUSSA 12.7.2019
Ella lähdössä Ecuadoriin Ope­raa­tio Mo­bi­li­saa­tion kautta, juttu Raahelaisessa!


Lähikirppiksen tarjontaa joulun alla 2018
Lähikirppiksen ”Annanpäivä” tarjoilut 9.12.2018
Lähikirppis avajaiset 10.11.2018
Lähetystorin ”remonttikahvit”. Kuvia Lähetystorilta 25.2.2015

Lähikirppison suosittu käytettyjen tavaroiden myyntipiste, joka on palvellut asiakkaitaan jo yli 30 vuoden ajan. Toimintamme perustuu lahjoituksina saatuihin tuotteisiin. Lähetystorin vastaavana toimii Anne Malmi. Otamme mielellämme vastaan hyväkuntoisia ja käyttökelpoisia huonekaluja, kodinkoneita, elektroniikkaa,  astioita, tekstiilejä ym. taloustavaraa.

 Lahjoitukset voi toimittaa suoraan myymäläämme 10-17 välisenä aikana, jolloin paikalla oleva myyjä tarkistaa tuotteiden laadun.

Kiitos lahjoituksestasi! Olet tervetullut hyvän palvelun taloon!

LAPSET

Kids’ Action:
Eri puolella Suomea ja myös Ruotsissa toimii eri seurakuntien järjestämät Kids’ Action Night- tapahtumat. Kids’ Action Night-tapahtumat ovat 3 tunnin mittaisia iltoja, jotka ovat täynnä actionia: toimintapisteitä, nyyttärit, hauskaa iltaohjelmaa, aikuisten ja lasten yhdessäoloa sekä Raamatun opetusta ja ylistystä. Illan kutsuvieraita ovat 7-12 vuotiaat lapset, mutta illan keskeisin henkilö on Jeesus, jonka hyvyyttä, rakkautta ja tuntemistaan haluamme kaikille välittää.

Kids’ Action tapahtumat pidetään joka vuosi keväisin ja syksyisin, tapahtumien ajankohdat löytyvät seurakunnan etusivulta, noin 1-2 kuukautta ennen varsinaista tapahtumaa. Raahessa Kid´s Actionien paikkoina ovat toimineet eri koulut, viimeisimmät tapahtumat on pidetty Pattasten- ja Ollinsaarenkouluilla.

Lasten pysäkit:
Seurakunnan päivätilaisuuksien yhteydessä sunnuntaisin järjestetään lapsille pyhäkoulu hetki, lasten pysäkki, joka kestää tavallisesti kokouksen loppuun asti. Pysäkeillä on vastuussa useita seurakunnan lapsityöntekijöitä ja sisällöltään pysäkit ovatkin monipuolisia. Pysäkkien ohjelma koostuu Raamatun opetuksesta, lauluista, peleistä ja leikeistä. Kesän aikana pysäkkejä ei pidetä, mikäli kokouksessa on lasten pysäkki, on se mainittu seurakunnan ”Tulevat tilaisuudet” – osion yhteydessä.

Kesäleirit:
Lasten kesäleiri pidetään heinäkuussa 2019

NUORET

Tästä nuorten omille sivuille.

MUSIIKKI

  Johanna Ja Timo Röning:
Johanna ja Timo Röning hoitavat erilaisia musiikkivastuita seurakunnassa. Timo on sanoittanut ja säveltänyt useita hengellisiä
lauluja. Heitä voi pyytää myös vierailulle muihin seurakuntiin.

         

Aaronin Pojat:
Aaronin pojat on Esko Raution vetämä lauluryhmä, joka koostuu seurakuntaan kuuluvista miehistä. Miehekästä laulua säestetään normaalisti kitaroiden ja pianon säestyksellä.
20130721eskoja7 063

Matti Perälä ja lähimmäisryhmä:
Lähimmäisryhmä on Matti Perälän vetämä lauluryhmä. Lauluryhmä vierailee eri laitoksissa ja tilaisuuksissa laulamassa hengellistä musiikkia kitaroiden säestyksellä.

        ????????????????????????????????????

LIGHTHOUSE

Erilainen Jumalanpalvelus, onko sellaisia?
Mitä jos Jumalanpalveluksessa ei olisikaan pitkää saarnaa ja musiikkia soitettaisiin muillakin soittimilla kuin uruilla tai pianolla? Mitä jos Jumalanpalveluksen aikana voisit nauttia kupillisen kahvia pullan kera ja katsella kauniita kuvia sekä vaihtaa ajatuksia ystäväsi kanssa?
Kyllä vain! – Tämä kaikki on mahdollista Lighthouse-illassa. Lighthouse-illat ovat uudentyyppisiä Jumalanpalveluksia, joissa voit olla rennosti oma itsesi.

Lighthouse-iltoja järjestetään 2 kertaa vuodessa.

HYVÄN SANOMAN ILLAT

Hyvän Sanoman iltoja järjestetään kerran kuukaudessa osoitteissa:
– Saaran ja Ollintupa, Ollinkehä 2J-pääty
– Ravikatu 1H, kellarikerros

Tilaisuuksien ajankohdat löytyvät tulevat tilaisuudet osiosta.

RUKOUSPYSÄKKI

Rukouspysäkkille voit tulla rukoilemaan yhdessä muiden kanssa pieneksi hetkeksi tai pidemmäksi aikaa. Sinne voit myös tuoda rukousaiheita, joidenka puolesta pysäkillä rukoillaan yhteisesti. Rukouspysäkki on avoinna kaikille halukkaikille keskiviikkoisin klo 10-12.

LÄHIMMÄISHETKI

Lähimmäishetki nimensä mukaisesti on hetki, jolloin kaksi tärkeää tarvetta kohtaavat. Toisaalta on ilmeinen avun tarve kuin myös halu palvella, täyttää tätä tarvetta.
Jo useamman vuoden ajan seurakunnassamme on säännöllisesti, noin kolmen viikon välein lauantaisin järjestetty näitä ”hetkiä”.

Lähimmäishetki kuuluu osana seurakuntamme keskellä harjoitettavaan laaja-alaiseen diakoniatyöhön, jonka tarkoituksena on auttaa lähellämme kulkevia kanssamatkaajiamme.
Lähimmäishetket muodostuvat vapaaehtoistyöntekijöiden järjestämästä ohjelmasta, joka pitää sisällään tuttujen tapaamista, ruokailun, hengellisen musiikin ja lyhyiden puheenvuorojen säestyksellä.

Henkilölle, jotka tarvitsevat tai haluavat keskustella omista tarpeistaan on järjestetty sielunhoitoa/ruokouspalvelua. Lähimmäishetket ovat löytäneet paikkansa ihmisten elämässä, sillä lauantaisin lähimmäishetkiin kokoontuu n. 50-70 henkilöä.

Tilaisuuden päättyessä, väen lähtiessä kotimatkalle mielet ja vatsat ovat täytetty kiitokselle Taivaan Isän hyvillä antimilla.

KIRJAMYYNTI

Seurakunnan kirjanmyynnistä löytyy hyvä valikoima eri kustantajien toimittamaa kristillistä kirjallisuutta, musiikkia, sekä oheistuotteita.

?????????????

?????????????

SIELUNHOITO

Sielunhoitoon liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä seurakunnan Kaija Mäkiseen. Kaija ohjaa sielunhoitoa tarvitsevan henkilön seurakunnan sielunhoitajien puheille.

Sielunhoitoterapeutti Kaija Mäkinen
044 550 4950

DIAKONIA

Sana diakonia (diakonos) on kreikkaa ja tarkoittaa palvelua. Diakonia perustuu raamatun opetuksiin lähimmäisen rakkaudesta sekä alkukirkossa vakiintuneeseen tapaan huolehtia vähäosaisista. Palvelutyön ohella diakoniaan liittyy kristillinen julistustoiminta sekä kristittyjen keskinäisen yhteyden ja yhteistoiminnan vahvistaminen.

Diakoniatyön kehittäminen ja järjestäytyminen on ajankohtainen ja tärkeä haasteemme, johon haluamme panostaa. Diakonia kuuluu olennaisena osana kristillisen seurakunnan perustehtävään.

Seurakunnassammen on perustettu diakoniatiimi, jonka tehtävänä on suunnitella, kehittää ja organisoida vapaaehtoistoimintaa Raamatun ohjeiden mukaisesti.